FC Slovan Liberec – 1.FK Příbram FA 9:0

1.česká liga žáků U15

FC Slovan Liberec – 1.FK Příbram FA 9:0 ( 4:0 )

Sestava: Píchal – Křížek (49´ Hampejs), Vlas, Novák (55´ Hlavín) – Chrastil, Čížek, Pešík (55´ Grund), Šťástka (32´ Lojín), Oravský (55´ Hajšman) – Vávra, Hlinka (55´ Tran).

Hodnocení zápasu:

K dalšímu venkovnímu utkání jsme zajížděli na sever Čech a to do Liberce. Na stadionu Letka jsme si to měli rozdat s domácím Slovanem. V létě jsme s domácími hráli přátelské utkání a zřejmě jsme si mysleli, že utkání zvládneme lépe, ale opak byl pravdou. Tento zápas nás svlékl do naha a ukázalo se, že máme před sebou velikou výzvu v této soutěži a že bez poctivé práce, jak v tréninku, tak při utkání to nepůjde. První 3 minuty vypadal zápas vyrovnaně, ale hned po první brance to šlo s námi z kopce. Soupeř měl větší sebevědomí a my jsme mu svým výkonem k tomu náramně dopomohli. Hned první gól měl být pro nás varování, kdy hráč domácích přešel na levé straně po hranici vápna přes tři hráče až doprostřed hřiště a krásně vystřelil, nikým neatakován. Poté ve 2 minutách zahrávali domácí dva rohové kopy, ale naší nezodpovědností a špatným chováním ve vápně jsme nechali domácího kapitána dvakrát vystřelit a ten se nemýlil. My jsme se za celý první poločas dostali do dvou příležitostí, ale bohužel ani jedna se neujala, protože v té druhé jsme nastřelili Čížkem tyč.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že už nechceme dostat branku, ale vidíte, že se nám to vůbec nepovedlo. Hned ve 2´minutě 2.poločasu po rohovém kopu a nešikovností Nováka, který zahrál rukou ve vápně, jsme opět inkasovali z pokutového kopu. Poté už si s námi soupeř dělal, co chtěl.

Ani střídání nám nepomohla a tak nám nadělili domácí potupnou „ devítku“. Hráči si musí uvědomit, o čem tato soutěž je a že nás při takovémto přístupu nemilosrdně každý potrestá. Doufejme, že je to pro kluky zdvižený prst a snad nám i tato porážka do budoucna pomůže!!!

Děkujeme rodičům za podporu!

Jaroslav Brunclík

Toto je oficiální web fotbalistů FK Příbram – ročník 2010.