FK Ústí nad Labem – 1.FK Příbram 0:7

1.česká liga žáků U15

FK Ústí nad Labem – 1.FK Příbram 0:7 ( 0:3 )

Branky: 5´ Vlas, 20´ Novák, 28´ Čížek, 48´ Čížek, 73´ Trnka, 76´ Tran, 79´ Křížek

Sestava: Sokol (41´ Píchal) – Šťástka, Vlas, Křížek, Oravský (74´ Hlavín) – Lojín (71´ Hampejs), Chrastil (74´ Hajšman), Novák, Čížek (71´ Tran) – Vávra (68´ Trnka), Pešík (54´ Hlinka)

Hodnocení zápasu:

Další mistrovské utkání jsme hráli opět venku a tentokrát v areálu Klíše, tzn. Ústí nad Labem.

S tímto soupeřem jsme hráli v zimě a bylo to vyrovnané utkání. Doufali jsme a zároveň jsme byli odhodláni toto utkání zvládnout vítězně. První poločas to bylo bláznivé utkání nahoru dolů. Oběma mužstvům spíše fungovala hra dopředu, než dozadu, takže bylo hodně šancí na obou stranách. Hned ve 2´minutě byly zmatky v naší obraně, ale naštěstí se nám je podařilo vyřešit. Poté jsme přišli na řadu my, po kombinaci středem se dostal ke střele Filip Vlas a vedli jsme 0:1. Soupeř nás mohl potrestat ze dvou brejků, ale Tonda měl dnes dobře postavenou branku a tak domácí orazítkovali obě tyče. Ale i my jsme měli své šance, v 14´minutě střílel dnes dobře naladěný Čížek těsně vedle. Hned v 16´minutě se ocitl sám před brankářem Lojín, ale opět nechal vyniknout brankáře domácích. O minutu později utekl po pravé straně Čížek, dal pod sebe na Pešíka, ten ještě na osamoceného Nováka, který z úrovně penalty mířil vedle branky domácích. Posledně jmenovaný si to vynahradil hned ve 20´minutě, kdy se hlavou prosadil po dobře zahraném rohovém kopu Oravským, stav 0:2. Ve 28´minutě jsme se prosadili po perfektně zahraném rychlém protiútoku, kdy byl na konci Čížek a zvýšil na poločasových 0:3. Kaňkou 1.poločasu bylo zranění našeho brankáře v poslední minutě, kde si v souboji s domácím hráčem podvrknul koleno, ale všichni věříme, že bude, co nejdříve s námi na hřišti.

Do druhého poločasu jsme tedy museli vystřídat Tondu v brance. Na hřiště přišel David Píchal,

i když to pro něj nebyl jednoduchý vstup, musím ho pochválit, jak 2.poločas zvládnul. Chtěli jsme přidat co nejdříve ještě jednu branku a to se nám povedlo v 48´minutě opět Čížkem, který to kopnul překvapivě z kroku álá „ Rrahmani“- stav 0:4. Poté už na hřišti existovalo jedno mužstvo a jsem rád, že jsme utkání zvládli s nulou vzadu, tak i výsledkově. Přidali jsme další branky a těší mě, že je vstřelili i naši střídající hráči jako byl Trnka, či Tran. Poslední branku jsme vstřelili po rohovém kopu, kdy zakončoval Křížek a zastavil skóre utkání na 0:7. Pro domácí krutý výsledek a určitě vím, jak se cítí, protože i my jsme toto zažili. Pro nás naopak sladká odměna za odvedenou práci, jak v tréninku, tak v zápase. Myslím, že na vavřínech nemáme šanci usnout, protože nás o víkendu doma čeká SK Slavia Praha, další výzva. Určitě se porveme o další dobrý výsledek. Děkujeme rodičům za podporu.

Jaroslav Brunclík

Toto je oficiální web fotbalistů FK Příbram – ročník 2010.