Fotbalová akademie 1. FK Příbram

Fotbalová Akademie 1.FK Příbram o. s. naplňuje veřejně – prospěšné poslání sportu. Vychovává mladé sportovce k fair play hře a měření sil. Nabízí smysluplnou náplň pro dospívající mládež a zároveň je prevencí sociálně patologických jevů jako je agresivita, vandalství, gamblerství či závislost na alkoholu nebo jiných toxických látkách. Sportovní život v Akademii systematicky vede mladé lidi ke zdravému životnímu stylu, formuje charakter, vede k sebeovládání, týmovému duchu či k touze se uplatnit a prosadit. Hráči Akademie nejsou hodnoceni jen za výkon na hřišti či na tréninku, ale i ve škole. Vedení fotbalové Akademie klade důraz na vzdělávání sportovců a v úzké spolupráci se školami nastavilo kvartální hodnocení studentů. Formace hráčů a studentů je přínosem nejen pro Příbram a okolí, ale pro celý region.

Cílem Akademie je vychovávat odchovance pro A tým 1.FK Příbram či fotbalové týmy v příbramském regionu. Je tradicí, že nejlepší mladí hráči se dokáží prosadit i do špičkových evropských mužstev. Systém akademií vytváří tréninkové podmínky srovnatelné s vyspělými fotbalovými zeměmi, kde akademie fungují desítky let. Především se navyšuje objem přípravy, kdy dorostenci trénují dvoufázově, ale zároveň se zvyšuje kvalita tréninků. Ta je garantována profesionálními trenéry s licencemi UEFA profi a to již od nejmladších dětí.

Fotbalová Akademie 1.FK Příbram o. s. je cestou, jak uchovat v provinčním městě i nadále nejvyšší fotbalovou soutěž. Naopak dává naději díky špičkovým odchovancům hrát o čelní příčky naší nejvyšší fotbalové soutěže a to si Příbramsko zaslouží!

Fotbalovou akademii naleznete zde …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *